Soğuk Çekim Dikişsiz Boru Nedir

Soğuk Çekim Dikişsiz Boru Nedir?

Soğuk çekim dikişsiz boru, sıcak çekim dikişsiz borulara göre daha hassas ölçü toleranslarına sahip olup, yüzey pürüzlülüğünün daha az olduğu, istenilen mekanik değerlerin oluşturulduğu ve doğrusallığı 0,5-1/1000 mm. arasında olan hassas çekilmiş borulardır.

Soğuk çekim dikişsiz boru imalatında, hammadde yani ana mamul borunun; menşei, içeriği ve kalitesi kadar, üreticinin teknik yeterliliği ve uzmanlığı, makine hatlarının temizliği ve ölçüm cihazlarının kalibrasyonu da oldukça önemlidir.

Ana borular öncelikle yüzeylerindeki tufal ve kabuklarından arındırılmak için yüzey hazırlama temizliği ile, banyo ve boru sonları hazırlama işlemlerinden geçer. Sonrasında soğuk çekim, doğrultma, kesim, yüzey kontrol, tahribatsız muayene ve yüzey koruyucu uygulama işlemleri gerçekleştirilir.

Yüksek basınca dayanıklı soğuk çekim dikişsiz borular, EN 10305-1 veya EN 10305-4 standartlarında kullanım amacına göre çeşitli kalitelerde ve istenilen ısıl işlem özellikleri göz önünde bulundurularak üretilirler.

Soğuk Çekim Dikişsiz Boruların Yaygın Kullanım Alanları Nelerdir?

Soğuk çekim dikişsiz boruların yaygın kullanım alanları:

- Hidrolik üniteler ve sistemler

- Otomotiv

- Makine İmalatçıları

- İnşaat makineleri

- Platformlar

 - Tersaneler

- Demir çelik fabrikaları

- Mobil vinçler ve silindirler

H8 Honlanmış Boru Nedir?

“H8 SRB-Skived and Roller Burnished Tekniği” ile üretilen honlanmış borular, yüzey pürüzlülüğü toleransları açısından, geleneksel honlamadan daha iyi performans göstererek silindir içerisinde çalışan contaların daha az aşınıp uzun yıllar kullanımını sağlayan yüksek dayanıma sahip ve sertliği arttırılmış aynı zamanda gerilimi giderilmiş borulardır.

-SRB honlanmış borularda, eş zamanlı gerçekleştirilen ezerek bilyeleme ve parlatma tekniği sayesinde iç çapta sürekli ve pürüzsüz hassas yüzeyi elde edip, zamanda tasarruf sağlar.

-SRB honlanmış borularda, klasik honlamada erişilemeyecek kadar iyi yüzey pürüzsüzlüğü sağlanır ve sertliği arttırılarak aşınmaya karşı dayanımı yükseltilir.

-SRB honlama sayesinde, klasik honlamada işlenemeyen uzunluklarda olan borular, bu teknik ile işlenebilir.

-SRB honlanmış borular, pürüzlülük ve kusursuz yüzey toleransı açısından, geleneksel honlamadan daha iyi performans göstererek silindir içerisinde çalışan contaların çok daha az aşınmasını ve uzun ömürlü olarak sızdırmazlık sunar.

H8 Honlanmış Boruların Yaygın Kullanım Alanları Nelerdir?

-  Zirai aletler, 

- Platfromlar,

- Mobil vinçler,

- Hidrolik silindirler,

 - Madenler, 

-İş makinaları 

H8 honlanmış boruların en sık kullanıldığı yerler arasındadır.

Krom Kaplı Mil Nedir?

Hidrolik ve pnömatik silindir uygulamalarında kullanılan krom kaplı miller, normal ve indüksiyonla sertleştirilmiş mükemmel yüzey ve optimum korozyon direncine sahip, yüksek darbe dayanımını sağlayan ekstra sertleştirilmiş çelikten oluşmaktadır.

İndüksiyonla sertleştirme, belli bölgeleri sertleştirilecek olan çelik malzemelerin mekanik özelliklerini iyileştirmek, yükseltmek ve dayanımı üst seviyeye taşımak için kullanılır.

Krom Kaplı Miller Nerede Kullanılır?

Krom kaplı ve indüksiyonlu krom kaplı miller: Silindir imalatında, makine sektöründe, zirai ve iş makinelerinde, liftlerde, lineer rulman yataklarında, mobil araçlarda ve savunma sanayisinde, makine imalat sektörlerinde, yüzey sertliğini yüksek derecede tutmak ve korozyonu önlemek üzere kullanılmaktadırlar.

Daha deteylı bilgi almak için Hydro Tube sitesini ziyaret edebilirsiniz.